ثبت نام عضو جدید ایمیل آدرس: رمز عبور : رمز عبور را فراموش کردم

به جامعترین سامانه ارتباطی و اطلاع رسانی معماران معاصر ایران خوش آمدید خانه |  ثبت نام |  تماس با ما |  درباره ما |  قوانین سایت |  راهنما | تبلیغات




جدیــد ترین پــــــروژه هـا
مرکز مطالعات بهاران
طراح : جواد زارع
مجموعه ورزشی با رویکرد ملی، مذهبی
طراح : پویا عبدالملکی
ویلای رهنورد
طراح : شرکت استودیو معماران مادو
چاریز
طراح : شرکت استودیو معماران مادو
حامی اتووود
مسابقه دانشجویی اتووود
تـازه هـــــــــای معمـاری
تراشه های کانسپچوال ـ کریستفر الکساندر و راه بی پایان تبارشناسی ترکیب های پایدار
اتووود كلاسيك ـ برج لندن ـ 1890
اویلر وو؛ تجربه ی فضایی جدید در فروم لس آنجلس
لو پریفال از هنرمند ناشناس 1010 بر روی بزرگراهی در پاریس
کامنـــــــــت پــــروژه ها
حدیثه عباسیان در مورد پروژه مهد کودک جوانه ها شیراز نوشته است:
سلام و عرض ادب جناب مهندس
برای نمونه موردی پایان نامه کارشناسی نیاز به اطلاعات مهدکودک جوانه ها دارم ولی ...
حدیثه عباسیان در مورد پروژه مهد کودک جوانه ها شیراز نوشته است:
سلام و عرض ادب جناب مهندس
برای نمونه موردی پایان نامه کارشناسی نیاز به اطلاعات مهدکودک جوانه ها دارم ولی ...
وحید ملک محمودی در مورد پروژه فرودگاه نوشته است:
مینا خانم بسیار عالی خیلی خیلی زیباست شما هم مثه نیلوفر خوش ذوق و خوش سلیقه و بسیار قدرتمند طراحی میکنید ...
مریم صفایی در مورد پروژه فرهنگسرا عکاسی نوشته است:
سلام من طارحی فرهنگسرای عکاسی دارم میشه لطفا پلان و اطلاعات رو در اختیارم بزارید
[email protected] ...
مریم صفایی در مورد پروژه فرهنگسرا عکاسی نوشته است:
سلام من طارحی فرهنگسرای عکاسی دارم میشه لطفا پلان و اطلاعات رو در اختیارم بزارید
[email protected] ...
ملیکا سوکی در مورد پروژه مركز آموزش هوانوردي نوشته است:
سلام وقتتون بخیر ببخشید من برای طرح نهاییم میخوام روی موضوع دانشکده هوانوردی کار کنم میشه نقشه ها و سایت دقیق ...
ملیکا سوکی در مورد پروژه مركز آموزش هوانوردي نوشته است:
سلام وقتتون بخیر ببخشید من برای طرح نهاییم میخوام روی موضوع دانشکده هوانوردی کار کنم میشه نقشه ها و سایت دقیق ...
اعضـا با بیشترین پـــروژه
    ایمان زارع
    مجید معزی
    سامان نیرومند
    شرکت استودیو معماران مادو

  
محمدرضا افتخاری آرش عزیزیان
 ارسال نظر بازگشت به لیست پروژه ها گزارش خطا اشتراک پروژه
    نمایش عکس ها
    رتبه اول مسابقه کارگاهی سنگلج؛ تهران: کاریز، کهن شهر، خانه من
    دانشـــــــــــگاه : آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    سال طـــــراحی : 1397
    مـــــــــــــــــکان : تهران
    کـــــارفـــــــــرما : دبیرخانه آب های تهران با حمایت شهرداری منطقه 12
    تـــــــــــاریخ ثبت : 1399/08/26
    مســــــــــــاحت : 10000
    تعـــداد بازدیـــــد : 1252
    محــــدوده سنی : 28_29
    نــــوع کاربـــــری : مجموعه چند عملكردي
    مرحـــــــــله اجرا : طراحی
    همــــکاران طرح : آرش عزیزیان
     ایده های طراحی : "زندگي فراموش شده"

قنات از ديرباز منبع اصلي فراهم كردن نياز هاي بشر به آب بوده است به خصوص در اقليمي چون ايران با حجم بالاي فضاي خشك،نياز به ذخيره و حفظ آب از جمله مسائل اصلي متفكران ،دانشمندان و معماران بوده است به گونه اي كه شكل خانه ها ،محله ها و حتي شهرها را نيز تحت تاثير قرار ميداد. اين رشته فكري تا زمان مدرن شدن ايران با احداث منابع بزرگ تر و بهداشتي تر چون سد ها از هم گسسته ميشود تا جايي كه ساكنان شهر هايي كه زماني مهمترين قنات ها را در دل خود جاي داده بودند ديگر اطلاعاتي از موقعيت و حتي تعريفی از آن ندارند.
در كلان شهري چون تهران كه همواره دستخوش تغييراتي  چون ساخت و ساز نادرست بوده تعداد قنات ها كاهش چشم گيري داشته اند اين در حالي است كه بحران فراگير كمبود آب ،خطر آتش سوزي به خصوص در محله هاي قديمي كه استاندارد هاي روز آتشنشاني در آن رعايت نشده اند از جمله معضلاتي هستند كه هر روز بيش از پيش مورد توجه منتقدين و كارشناسان امر قرار ميگيرند.
در بر طرف كردن يا به حداقل رسانيدن اين مشكلات دو فاكتور افزايش آگاهي عمومي و ايجاد اقدامات كاربردي مهم مي نمايد كه در فاز طراحي مورد توجه واقع شده است.قنات سنگلج كه از قديمي ترين ومهم ترين قنات هاي تهران مي باشد كه با بررسي ،مطالعه و طرح ايده هاي مناسب،شايد بتوان بستري فراهم آورد تا در آينده مردم و مسئولين با آگاهي و توجه به آن در سدد اقدامات لازم برآيند و همين مسئله منجر به حفظ و استفاده مثبت و بهينه از تمامي اين منابع آبي بيانجامد.
اين  قنات از ابتداي تقاطع خيابان سي تير و سرهنگ سحابي تا محله سنگلج مسيري را مي پيمايد كه شايد امروزه تنوع بيشتري پيدا كرده باشد تنوعي كه شامل زون هاي تاريخي، تفريحي و مسكوني ميباشد اما عموم مردم به خصوص در بخش هاي تاريخي و تفريحي از جاري بودن اين قنات در زير پايشان بي خبر هستند و تنها نشان اين آب هاي جاري دريچه هايي است كه عملا به چشم نمي آيند. حال در اين اقدام اوليه توجه به اين بافت متنوع و ارائه رفتاري متناسب با هر بخش مهم مي باشد.

طراحي:
در اين طرح سعي شده تا براي آگاهي رساندن به مردم از قناتي كه همواره در زير زمين جاري بوده،تصويري از خط حركت آن در تمامي طول سفرش بر روي زمين ايجاد شود و اين خط تصوير شده ماهيتي متغير و متناسب با بافت شهري در هر منطقه دارد.
سه سكانس از طرف برگزار كنندگان معرفي شده كه بر اساس مطالعه سايت هر كدام از اين سكانس ها متقارن با سه شاخصه مسير مشخص شده كه شامل زون هاي تاريخي،تفريحي و مسكوني بود ،ميباشند.
سكانس ابتدایي كه از تقاطع سي تير و سرهنگ سهابي تا حوالي تقاطع اين خيابان با خيابان امام خميني ميباشد ،سكانس دوم از پارك شهر عبور كرده وسكانس نهايي در محله سنگلج به پايان ميرسد.
سه رنگ اصلي زرد،قرمز و آبي و سه شكل هندسي اصلي مربع،دايره و مثلث براي هر يك از اين سكانس ها با توجه به نوع و هويتشان تعريف شده است و تصوير حركت قنات بر روي زمين نيز تابع تغيير بافت شهري است كه با تغيير رنگ نشان داده ميشود. نكته اصلي در اين طرح بر انگيختن حس كنجكاوي عابرين در مواجه با خطوطي ميباشد كه هر كدام از آنها شخص كنجكاو را به نقطه اي هدايت ميكند كه شامل فضاي معماري شده اي است كه در پي معرفي ،لمس و استفاده از اين مايع زندگي بخش فراموش شده ،مي باشد.

ايستگاه ابتدايي اين مسير در سكانس اول روبروي موزه ايران باستان و در محوطه آن قرار دارد ،رنگ زرد براي اين فضا كه يك گالري باراني و زير زميني ميباشد در نظر گرفته شده است ، فضايي كه در آن علاوه بر معرفي قنات مخاطب را در كنار آن قرار داده و فرصت شناخت هر چه بيشتر را به او از اين پديده با ارزش ميدهد.

ايستگاه دوم(در سكانس دوم) در واقع در محور اصلي پارك شهر قرار دارد،رنگ قرمز براي اين قسمت در نظر گرفته شده كه با توجه به ماهيت تفريحي يك پارك ،شامل فضا هايي مانند چند فواره براي بازي كودكان ،نشيمني پله اي با كفي آينه اي براي ارائه نظرگاهي به درون قنات با زاويه و ديدي م تفاوت ميباشد.

سكانس سوم اينبار نه شامل يك استگاه بلكه شامل چند ايستگاه ميباشند كه براي استفاده از آب قناتي است كه مسير خود را پيموده و در يك زون مسكوني جهت بهره رساندن به ساكنين ،جمع و استفاده ميشود.اين ايستگاه ها در واقع آب انبار هاي به روز شده و چند منظوره اي هستند كه توسط تكنولوژي پرينت سه بعدي در مكان هايي مناسب بر پا شده اند.هر كدام از اين آب انبار ها علاوه بر كاربري هاي جانبي كه شامل چايخانه و گلخانه ميباشد وظيفه ذخيره و انتقال آب قنات  به شير هاي آتش نشاني تعبيه شده در نقاط مختلف اين منطقه براي برطرف كردن نياز هاي روزمره و مبارزه با بحران هايي همچون آتش سورزي را بر عهده دارند،طيف وسيعي از نياز هايي چون شست و شو ،آبياري درختان و ... .رنگ آبي براي اين سكانس در نظر گرفته شده است.

پروژه های دیگر طراح
نظـــــــر اعضــــــــا
حامی اتووود
 رسانه ی تخصصی معماری و شهرسازی میم زون
ثبــــــــت نظـــــــر
جهت ارسال نظر باید وارد سیستم شوید. / عضو جدید
ایـمـــیـل :  
رمز عبـور :  
 
درباره معماران معاصر ایران :
این گروه در سال 1386 با هدف ایجاد پل ارتباطی بین معماران ایرانی معاصر گرد هم آمد.با شروع کار این وب سایت معماران متقاضی در محیطی ساده وکارآمد به تبادل پروژه ها ومقــــالات خود خواهند پرداخت ودر فضای فروم به بحث وگفتگو می پردازند.
خانه | ورود | ثبت نام | درباره ما | تماس با ما | قوانین سایت | راهنما | تبلیغات
© کلیه حقوق این وب سایت متعلق به گروه معماران معاصر می باشد.
Developed by Tryon Software Group